Կիտրոն

09/06/2006

Ցիտրուսային պտուղները հայտնի են որպես արյունը մակարդող լավ միջոց, ԵՒ խորհուրդ է տրվում դրանք օգտագործել արյունազեղման հետ կապված տարբեր հիվանդությունների դեպքում։

Ցիտրուսների բուժիչ հատկությունը պայմանավորված է C վիտամինի առկայությամբ, որը բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունն ինֆեկցիոն հիվանդությունների եւ մրսածության ժամանակ։

Շնորհիվ իրենց ցածր կալորիականության, ցիտրուսները մտնում են հակաճարպակալման համարյա բոլոր դիետաների մեջ։

Կիտրոնը թարմ պահելու համար պետք է կտրվածքը դեպի վեր դնել եւ ծածկել բաժակով։